Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN SITTER I VÄGGARNA

 

Byggnadställningar

talar högljutt

om renovering

 

inne och ute behövs

en rejäl makeover

 

det kan inte förnekas

 

fasaden är skamfilad

sprucken och ful

 

fönstren gapar svarta

tomma utan liv

 

rummen visar

fläckiga tapeter

 

utsidan ska kläs

i modernare snitt

 

rummen ska tapetseras

i fräsch färgskala

 

bakom nya tapeters

intrikata mönster

 

sitter väggarnas

hemligheter

 

på livstid

 

viskar ömma ord 

om drömmar

 

levande utan fäste

i  verkligheten

 

om slingrande kroppar

i lustfyllda möten

 

som gav och tog

 

om åren som gick

längtansfyllda

 

tårar inombords

för saknadens skull

 

 men själva kärleken

saknar renoveringsbehov

 

den sitter i väggarna

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-04-12 17:46



Bookmark and Share


  ULJO
Tänk om väggar kunde tala. Vad mycket skit vi då skulle få ta del av.
2018-04-13

  Feliaxel VIP
Tänk så mycket hemligheter som sitter i väggarna
2018-04-13

  Judas Ekholm VIP
Som vanligt slår du en rakt i solarplexus med - på ytan - smeksamma ord. Applåder och karatehugg!
2018-04-12

  Valter Örn VIP
Ja tänk om väggarna kunnat tal ! Men nu har i alla fall du gett röst åt dem !
2018-04-12

  aol
Så vackert skaldat ja om väggar kunde tala,
2018-04-12

  DavidM VIP
Liknelserna rör sig så naturligt i texten. Tänker på de tidlösa känslorna innerst inne.
2018-04-12

  M.Eta
Bokmärker!
Allt går inte reparera, endast det som syns utåt! Mycket tänkvärd text!
2018-04-12

    ej medlem längre
Orden tränger rätt in i alla sinnen och diktens innebörd berör starkt.
2018-04-12

  KattenKin VIP
Så vackert, utsökta metaforer.
Väggar att spara.
2018-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP