Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sommaren 2015


jag har inte en ätstörning, bara lite kalori-aspergers

jag har aldrig varit bra på matte
fast båda mina föräldrar är mattelärare
och lärde mig lösa ekvationer när jag var tio
men jag är värsta pythagoras i att räkna kalorier

jag är inte ens hungrig längre
fast mat är det enda jag tänker på
allt är för stort på mig
jag är för trött för att le
så jag gör inte det i onödan
tror jag skrämde ett barn på bussen. skönt vill ändå sitta själv. fast jag fryser mina händer skakar och det är juni och tjugotvå grader. någon frågar varför jag har långärmat. snälla kan någon hämta en till filt? undrar om hjärtat krymper i takt med kroppen. det gör ont att gå
att prata
att leva
så jag gör inte det i onödan
min mage skriker. ful tant. suddig buss. svart. någon rör mig och jag vaknar av lukten av mat igen. pommes. 500kcal

förlåt men jag är hellre stark vacker och död
än svag osynlig och levande

du vet väl att alla tycker kurvor är snyggt? folk skulle dö för att se ut som du gjorde. alla tjejer ville va dig och alla killar ville va med dig. varför gör du såhär mot dig själv

jag gör det inte för att jag avskyr mig själv
jag gör det för jag älskar mig själv
vill bli lycklig stark
vill laga mig
min trasiga kropp
så den tillhör mig istället för han som hade sex med den
fast kroppen jobbar hårt mot mig när jag försöker svälta den. fattar den inte att det är för mitt eget bästa. tomhet är snyggt på mig

jag har inte en ätstörning, det är lugnt
lovar
har bara fått en liten släng kalori-aspergers




Fri vers av glitterflicka
Läst 294 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-04-16 22:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bara titeln gör mig glad
2018-08-03

    pluralice
Åh, vad jag känner igen mig. Så bra formulerat, skrivet och diktat.
2018-05-25

    elvira.V
Så fin och berörande text. Kan känna igen mig.

Du är vacker.
2018-04-20

  Stay Golden
I hope you make it home to normality safely <3 we can't carry all the worlds old sorrows all the time, we got to drop them sooner or later, least we sink.
Stay Strong and soft.
2018-04-16
  > Nästa text
< Föregående

glitterflicka