Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
långdistans


men vi kommer alltid finnas i berlin

jag minns inte mycket
bara att jag låg ovanpå ett suddigt biltak och hela berlin luktade blöt sommarasfalt
medan du övertalade en arg tysk bagare att öppna tidigt så jag kunde få en croissant
det var en sån natt man levde lite snabbare
kände lite mera
och jag spelade pastellig musik åt oss
så du skulle lyssna på mina texter och översätta mig

hela berlin trodde det var vi
i berlin var du min
och berlin var vårt

jag dog den natten
i ditt nytvättade hår
i ett smutsigt tyskt vandrarhem


och i vårt ikealand har inget förändrats
samma tiggare samma pizzerior samma pojkar och flickor som är kära i oss
samma svarttaxi vi åker efter utekvällar där vi cirkulerat kring varandra och andra
och alla dem vi hånglat med som vi låter komma i mellan

berlin blir till glittrande töcken tills vi dunstar bort
det finns ingen längre sträcka än 343,91 kilometer





Fri vers av glitterflicka
Läst 404 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-04-19 22:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
senast jag var i berlin var 1980. på den tiden var staden delad. jag såg en fantastisk konstutställning då i en mässhall. bäst minns jag sandro chias tavlor. de var suveränt bra.
2018-04-20

  S.A.I. Steve Lando VIP
en underbar berättelse infångat i en suverän dikt
2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

glitterflicka