Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KLÄ PÅ MIG, SOL

 

Nakna grenar

sträcks mot himlen

 

Klä på mig, Sol!

 

ljusgrön klänning

vill jag ha

 

nätta skor

med vitsipperosett

 

finklädd vill jag stå

i vårens famn

 

lyssna till koltrastens

solokonsert

 

se citronfjärilar

dansa till musiken

 

Klä på mig, Sol!




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-04-20 16:57



Bookmark and Share


  Feliaxel VIP
Trevligt att klä sig till solen
2018-04-23

  ULJO
Trevlig hyllning till vårens sol
2018-04-23

  KattenKin VIP
Glad och gullig vårkomposition.
2018-04-21

  ResenärGenomLivet VIP
Det är på gång...och det känns så gott...härligt naturlyrik...
2018-04-21

  Judas Ekholm VIP
Väldigt fin dikt som får mig att tänka på en inverterad variant av Stagnelius "Till Förruttnelsen", Det är jävlar i mig inte kattskit.

Uppskattas mycket. Bra!
2018-04-21

  M.Eta
Fint, bruna kala grenar blir vårfina i gröna sköna löv. Ljuvlig önskan!
2018-04-20

  Poeten Salvador VIP
Handlar dikten om trädet eller författaren, eller båda?
2018-04-20

  Valter Örn VIP
En livsbejakande dikt ! När huden blivit påklädd av solen med en härlig färg så vaknar också lusten att matcha detta med kläder som passar detta och naturens skönhet.
2018-04-20

  Fem hjärtan VIP
Åh en sån ljus och vacker dikt!
2018-04-20

    ej medlem längre
Så underbart vackra och sköra ord om våren och glädjen...
2018-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Det har varit segt tycker jag, men nu kommer allt på samma gång
nu det dröjer inte länge
förrän träden susar i vårlig sång.

Underbar årstid.
2018-04-20

    ej medlem längre
En så vacker hyllning till våren!
2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP