Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En reaktion på Avicis bortgång. Vem såg Tim?


Vad hjälper väl tårarna?

Varje människa som väljer att avsluta sitt liv
oavsett anledning
är en förlust
för medmänskligheten.

Vad hjälper väl tårarna vid gravens kant
när närvaron behövts så mycket tidigare?

I efterhand är det så lätt att förstå
men i realtid är vi blinda
Vill kanske inte se
det som gör ont i någon annan

Fattas vi förmågan att förstå
hur mycket ett ärligt ord betyder?
Eller har vi glömt vad ett ärligt ord är?

Det sägs fraser som jag finns här, ring mig
Men när läget är skarpt vem finns där då?

Tar vi oss tid att se varandra bakom ytan av rikedom?
Man kan äga världen
men ändå vara tom.

© Kajsa




Fri vers av Kajsa Karin VIP
Läst 958 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-27 09:30



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
En stark och berörande dikt.
2018-06-22

  Viksten
En bra text som
skakar om

2018-04-27

  Bo Himmelsbåge
Fin text om dessa tragiska händelser,
som tyvärr händer alltför ofta i vårt stressade samhälle där vi lätt blir fartblinda!
Textens kärna sammanfattas mycket väl i slutstrofen:
"Tar vi oss tid att se varandra bakom ytan av rikedom?
Man kan äga världen
men ändå vara tom.

Tack!
2018-04-27

  Marita Ohlquist VIP
Starkt avslut på en bra och tänkvärd text!
2018-04-27

  Öknens Ros VIP
Tråkigt men sant. När allt är positivt hänger man på, men det svåra i livet är svårt att hantera. Det är lätt att människor drar sig tillbaka då.
2018-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Kajsa Karin
Kajsa Karin VIP