Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bestämt mig

Visste inte om jag kunde bestämma mig eller inte
Hade inga begrepp om vad det var egentligen
Jag hade visserligen utfört och gjort en hel del
Både det ena och det andra
Och i hemlighet annat också
Men bestämma mig
Hade jag gjort det egentligen?
Semantik för någon kanske
Men en hel värld av en slags förtryck för en annan

-Bestäm dig, ekade det i huvet
-Jag tar väl chokladglass då
Kunde det låta
Så visst hade jag fattat beslut
Eller valt mellan de närvarande alternativen
Men egentligen inte beslutat mig

Jag funderade på det medan jag gick ner till valven under
Kollade så att den senaste reparationen var ok
Allt verkade hålla denna gång
Allt annat var också bra undanstoffat och på plats denna gång

Väl uppe såg jag ut över dalen
Såg flodens meandrande genom de nysådda fälten
Ända bort till havet
Horisonten tydligt avgränsande
Bergen
Bredvid och bakom
Stilla
Vakandes

Drömmarna steg upp
Längtan porlade vilt
Men denna gång lät jag mig inte alltför mycket överrumplas
Jag höll dem kvar
Stilla
Tog mitt nypackade bagage
Min vandringskäpp
Och begav mig av

Jag hade bestämt mig




Fri vers (Modernistisk dikt) av mihkel VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-28 03:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mihkel
mihkel VIP