Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur mitt arkiv Faebö och Ferdinand


Faebö möter Kant


- Hördu Faebö, du är inte precis nån ordmånglare,
tyckte Ferdinand.
- Ord kostar, så vi bör inte slösa.
- Men utan språk står vi oss slätt. Då faller allt platt till
marken. Inget språk. Ingen utveckling.
- Ren handling säger mer, trulade Faebö.
- Om vi lägger handlingar på hög så kallas det alltså
framåtskridande, sa Ferdinand.
- Jo, till slut når vi upp dit med alla våra däckbyten,
sa Faebö.
- Menar du dit där det högre syftet finns?
- Jag menar ett högre antal handlingar. Alla mina
däckbyten är som goda gärningar och Kleti och Pleti
borde göra som jag.
- Tusan hakar, Faebö, du har gått och blitt filosof. Du
citerar självaste Kant med sitt kategoriska imperativ.
Man ska alltid handla så, att det man gör kan upphöjas
till allmän lag.
- Ja Ferdi, du ser. En har siktet inställt, plirade Faebö.




Övriga genrer (Satir) av BenGust VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-29 16:19



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
haha så kan man ju också resonera.
2018-05-01
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP