Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rapporter från resan


vart är dina erfarenheter, och
vart sitter dom i kroppen

allt jag vet är unikt och samtidigt
allas tankar,
det sitter i kombinationen
av upplevelser

ansamlas i ensamma rum
som töms men har ett eget minne

tvivlar varje natt
om solen går upp imorgon

lyssnar på alla nyhetsprogram på radion
för att åter veta – världen finns –

så mycket ohyggligt kan ingen ensam
människa uppfinna

förståelsen är ögonblicklig omedelbar
ordlös

poeten är barnslig
som letar i uppväxtminnen
och bristen i orden

meningen som säger allt
och på samma gång

en slags sublim erfarenhet
som finns i prismat

fragmenterar och ansamlas
som Walter Benjamin på meskalin

rapporter från resan

skriver brev till personer
som aldrig funnits

får svar på främmande
ordlöst språk
jag inte förstår










Fri vers av ariel
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-30 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ariel
ariel