Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtidstro eller bakåtsträvare??

 

Jag är något på spåren men vart är vi på väg. Jag startar i de sociala applikationernas värld, dessa appar som var tänkta att spara tid åt oss, att lära känna nya mänskor, få mer och bättre kontakt.

 

Likt en dåtida loppdressyr där taket sakta sänktes till en låg taknivå, vilket fick lopporna att sluta hoppa. När taket till slut togs bort var loppans hoppminne borta, de var nu dresserade att gående utföra olika konster.

 

Ja vart är vi på väg, det finns flera spår vi ännu kan välja, vill vi medvetet tillåta att vår taknivå sakta ska minskas, skulle vi tillsammans kunna kila fast taket vid dagen nivå skulle vi på ett medvetet sätt kunna lämna dressyrhuset?

 

Vi tror att det är vi som väljer vilket framtidsspår vi ska ta men spåren är redan lagda, några av dem är förföriskt lockande. Redan en kort bit in på en del spår uppstår starkt beroende och det är då svårt att vare sig bromsa eller stanna till längre.

 

Det är fritt för var och en att välja vilket spår man vill ta men har man inga egna större livsmål är valet inte så svårt, man kan då välja vad som helst och hoppas på det bästa. Men vill du däremot ha egenmakt över ditt värdefulla liv så använd ny teknik men var då kritisk och uppmärksam.

 

Det som pågår just nu är ett stort heltäckande experiment, jag förordar att man använder hjälm då taket sakta faller.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Kensy65 VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-05 07:29



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Viktiga djuptänkta tankegångar. Gillar jämförelsen med loppdressyren. Slutorden säger också en hel del om det som försiggår bakom kulisserna i vår illusoriska penningstyrda värld. Känner att framtidstro är oerhört viktigt för all förändring, och all förändring börjar med mig själv, min egen medvetenhet och förmåga att se igenom slöjan. Tack för en tänkvärd och välskriven text!
2018-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Kensy65
Kensy65 VIP