Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur mitt arkiv Faeböe och Ferdinand


Faeböe om EU-kostymen


- Tja, du Faeböe, nu blir det ingen höjd pension. Dom 600
kronorna kan nog hälsa hem. EU ska ju ha 15 miljarder
av oss. Som om vi inte betalade nog sen förut, sa
Ferdinand uppgivet.
- Det är rentav fenomegrymtansvärt vad dom går an i EU.
Politikerna där skor åt sig så mycke dom bara kan.
- Så där får du ju inte säga. Hysch-Hysch mentaliteten
du vet. Vi får bara tänka tyst, och eventuellt tycka till
vid kaffepausen. Resten är tystnad, sa Ferdinand
me glimten.
- Men Ferdi, är inte EU som en sprickfärdig ballong?
Ett uppblåst jippo av politiker för politiker.
- Faebö, Där drämde du till ordentlit. Det var ju därför
vi rösta nej. Och hur kan lobbyisterna och andra tala sig
varm för EU?
- För att penningarna svävar lätt omkring i EU-kostym,
sa Faebö efter kort fundering.
- Exactemente!




Övriga genrer (Satir) av BenGust VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-06 15:38



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Svenska folket blev förda bakom ljuset, jag tror ingen förstod den djupare innebörden av ett medlemsskap i EU. Tyvärr röstade jag för att vi skulle gå med. :/
2018-05-06

    Runsaasti täytettä
Bedragarna får ett namn. Bedrägeriet beskrivs. Bra.
2018-05-06

  Larz Gustafsson VIP
EU styrs av frimurarna.
Sverige borde aldrig ha gått med.
INGET land borde ha gått med.
Leve Brexit och Swexit!
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP