Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

All oro är onödig oro

 

Jag vill fånga

dina steg i en burk

hälla dina andetag

i en flaska

och spara din röst

i en ask 

 

Men det går ju inte...

 

Inte heller att tänka adjö

innan du ens tänkt gå

För hur ska hjärtat orka brista

gånger två?

 

Försöker bromsa tiden

och öppna min famn

för allra ljuvaste flyktiga stunden

Just nu!

 

Nu är nu och sen är sen och finns ju inte än

Varför är det så svårt att förstå?

 

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-05-06 18:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket berörande...helst skulle man kunna låta bli att tänka på framtiden...
2018-05-12

  Solstrale VIP
Superbravissimo! Vilka fina metaforer... Så fantastiskt! ;)
2018-05-11

  Lars Hedlin
Oerhört stark och i stor beröring i hjärta och själ
2018-05-10

  Bo Himmelsbåge
Vacker och inspirerande poesi,
om konsten att leva i nuet,
utan tärande oro...
Då... är passerat och framtiden... finns inte än...!

"Försöker bromsa tiden

och öppna min famn

för allra ljuvaste flyktiga stunden

Just nu!"

Varm tack för en klok och hoppfull dikt!
2018-05-08

    Dan Myrbeck
Djuren har det ju lättare, för de
kan förmodligen inte tänka på
framtiden.
2018-05-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorg och längtan samsas med existentiella frågor,i din vackra poesi.
2018-05-07

    ej medlem längre
Sorgset klingar dina ord.
2018-05-07

  Nils-Robert
svåra frågor i poetiska andetag. Bra skrivet
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP