Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag kommer tillbaka jag lovar


Ett kärleksbrev till croissanter, baskrar och makroner

På parisiska midnattsgator
i hörnet av Rue des Francs-Bourgeois och Rue Pavee
glittrar allt i takt
med stans alla sjungande hjärtan
vi delar på Paris i natt
Jag målar lyckliga på tunnelbanan
Utanför doftar världen sommar och jag målar om min själ
verkligheten ligger hundratusentals moln bort
när jag tittar upp
är det som om allt fått sin skärpa
människors rörelser faller förbi
som en välklippt filmscen
och jag sparar kvitton från brasserier i Montparnasse
tillsammans med en vägbeskrivning som doftar solkräm
och mitt rastlösa hjärta bara slår och slår
Det är här livet händer

och jag bara frossar i
söta baskerpojkar som står vid min favorit-Manetmålnining på Musée D’ Orsay och som bjuder på vin och smultronställen på kvällen
vackra konstnärer på soldränkta kullerstenar i Montemartre

jag och en fransman kysser varann under broarna längs Seine till någon halvdålig dragspelare och han tror jag är kär men jag njuter av att låtsas vara en klyscha
jag ger bort hjärtat på låtsas nästan varje kväll
men på kvällen ruvar jag på min hemlighet
Paris är den enda som äger mig och mitt hjärta på riktigt

jag tror inte
på att åka till kärleksstaden med en
man tillfälligt
tror man älskar
jag tror på att åka med den man kommer älska för alltid
sig själv
och istället hitta en ny att älska för kvällen i kärleksstaden varje kärleksnatt
det är roligare att åka på främlingars vespor på franska kullerstenar och röka bort ensamhet på paristak än någon annanstans

alla andra skriver kärleksbrev till varann
jag låser fast min kärlek till Paris på alla broar tillsammans med svettiga turister
vill aldrig mera hem
fast mitt liv finns någon annanstans

tittar ut genom en flygplansruta och kan inte sluta gråta över förlorad kärlek
min dröm
drömmen åker åt fel håll
inbillar mig att Paris gråter ikväll för min skull
men för någon annan väntar nya glitternätter redan i natt




Fri vers (Prosapoesi) av glitterflicka
Läst 358 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-05-12 13:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Le bacon! Alouette!
2018-08-05

  Tomas Karlsson VIP
Wow! Bokmärker den!

Jag älskar också Paris! <3
2018-05-12

  SatansSon VIP
jag var i paris senast vintern 1982. vid jul.
2018-05-12
  > Nästa text
< Föregående

glitterflicka