Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fragment tänkt från en moped, tidig morgon på väg hem från ett 24 timmars arbetspass. Bearbetning här och nu.


Moder Svea

 

 

 

Med ditt hår

Lika böljande

Som molnen -

Mot en försommars

Morgonblå - 

Och eftersinnande

Nypåklädda himmel

 

Med dina anletsdrag

Mjuka, blida

Som gräset -

I den för vinden

Nyss vaknade -

Och så vajande

Gröna äng

 

Med ögon

Mörka, vida

Likt färgen 

På den tjärnen -

Du blickar ut

Över telningarna

Dina

 

Där - dom än

Så länge ligga -

Bida 

 

Trygga, nedbäddade

Sova -

I den nu komna

Maj månads -

Barnasäng

 

 

 

 




Fri vers av Densen VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-13 16:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men nu är det dags för Svea att ta fram brödkavlen och drämma till drägget.
2018-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Densen
Densen VIP