Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingenting


De sömnlösa vargtimmarnas Kafka

Innanför dina fasettögon
Syntes det liv som rann i ditt blod
Ur dina piskformade antenner
Hörde jag ord
som aldrig kommer nå dina läppar.

Jag sitter kvar på biografen
Genom nattens ihåliga kalhygge
Trollbunden av livets teater
Där tiden släckte alla lamporna
Kassören sitter förtorkad i allt dammet
Ler stumt i fåfänga
Insvept i drömlösheten
Och jag såg dig i varje film på duken.

I slutet av filmremsan
Lämnade kaptenen det brinnande fartyget
I ett blått Panama
och simmade mot San Remo
Men drunknade i en förort till kärleken
Virvlande i strida strömmar
I skuggan av tvivel
Sökte han nog bara sina koordinater
Innanför täckvingarna av skalbaggens kevlar.




Fri vers (Fri form) av Tornedalens_Travolta
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-17 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tornedalens_Travolta