Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del ur ett annat liv


En natt i en hård stad

Jag fick mitt körkort när jag fyllde 19
vi åkte till en bakgård bland villorna
och snodde någons barns sportcyklar

ringde Rachid
för en släng og kush och 200 kr per ram

efteråt
rökte vi en fet
vid den nedlagda fabriken
ovanför återbruket Joels mamma
brukade besöka

du tittade ihåligt på mig
sa att ingenting skrämmer dig längre
och att det gjorde andra människor rädda

lika villkorlig som vanligt
startade du bilen med en röd och grön kabel vid kuken

vi rullade ut från grusvägen
och fabriken stack fram i backspegeln
som 2 ruttna hörntänder

jag fällde ner sätet
låtsades somna
och kisade när motorvägens kantmarkeringar
ville vibrera mig till vakenhet

du spelade the latin kings
jag klagade på volymen
och somnade om
som om
tystnaden
var större än allting.





Fri vers av Tornedalens_Travolta
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-07 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tornedalens_Travolta