Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till två personer


Vi spelar schack och slåss

I en röd dimma av te-os och gråtande barn
Earl grey i alla ära, lapsang kanske?
Vinner du över mig så vet jag att det bara var Fru Fortuna
för jag, min själ, är oövervinnerlig.
Där finns hål, det forsar där inne, jag känner det
det pårlar strida strömmar av piprök och svart kaffe
River lite bokblad, vänd sida

alla är stora och villrådiga
men ni, ni är trygga
Du är stilig, dig vill jag ta med hem
och Du, du är trygg. Du vet allt
Paris, Berlin, London…mörka gränder
där är du, just nu

Urverken dunkar
snabbt och mycket
Men i takt med att processen börjar
klarnar allt, sekund för sekund
Så slå vidare, sväng dina armar
Är du Don Quijote, är du Hitler, är du min?




Fri vers av dråp
Läst 367 gånger
Publicerad 2006-06-07 23:38



Bookmark and Share


  Sven Ryglert
Gillar
2012-02-03
  > Nästa text
< Föregående

dråp