Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något pretto


Masugn

En berest herre

Jag såg honom, han knäpper alla sina knappar med sju fingrar
alla naglar är smutsiga, vassa, friska…nya. Under lagret av damm på hans bringa
Ligger näven med det lilla lilla korset. Du brukade alltid pilla på det och vända det
Du sa att det var för att även kung Salomon var blind och vem vet vad han gör med sådana som jag?

plånet skaver mot stenen
skkkrx skkrks
plånet skaver mot stenen

Min masugn ska jag mata med stickor
hårstrån. Lilla lilla korset. Kammen. När jag tittar ser jag visioner och värme mitt i majsolens ljusa stick-sken. såg

Akta barnet!
Det arma barnet
Den beresta herren
Plånet
Akta barnet




Fri vers av dråp
Läst 401 gånger
Publicerad 2006-06-07 23:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

dråp