Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar som inte ofta lyfts fram.


NÅGRA TANKAR INFÖR VALET I SEPTEMBER

Jag läste en intervju med kvinnan som kidnappades och satt instängd i en bunker - detta för att en man ville ha en flickvän. Hon vill inte bo kvar i Sverige när förövaren släpps om några år. Jag kan förstå henne.

Fallet är känt från rikstäckande media, och historien om hur hon lyckades bli fri kan de som vill säkert fortfarande ta del av.

Varför kan inte Sverige ha en politik när det gäller brott och straff som tar hänsyn till detta och liknande brottsoffer? Det behöver inte innebära strängare straff över hela linjen, men det finns brott av synnerligen svinaktig karaktär. Vårt rätts-system tycks inte kunna hantera detta på ett sätt som jag - och vad jag skulle gissa majoriteten av svenska folket - kan förstå.

3 exempel får räcka:

Bunker-läkaren har jag redan nämnt. (Ja, han var läkare och planerade förresten ytterligare en kidnappning.)

Kapten Klänning, polisen Göran Lindberg, döms för synnerligen råa sexövergrepp på unga tjejer (varav de flesta eller rentav alla hade missbruks-problematik)

En anställd på Röda korset, Johan af Donner, förskingrar pengar för att finansiera sitt liv i lyx.

¤

Vill vi möta dessa personer i full frihet när vi som medborgare lever våra liv? Kan vi lita på dem?

Vad tycker det parti/de politiker du röstar på?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jonas Hellström
Läst 297 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-05-19 12:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det finns knäppisar och liknande dem du pratat om i de flesta länder. Sverige är inte unikt på något vis där. Dumhet är internationellt, liksom all annan kriminalitet eller 'goda gärningar'. Bra att hålla sig 'ajour', men envar får nog göra det en kan, rent praktiskt. Det räcker inte att bara bli upprörd. En må engagera sig även. Gå med här och där i rörelser som faktiskt gör något. Lycka till med skrivandet, utöver görandet i andra sammanhang. Var och en kan göra något, det har du en poäng i...
2018-05-19

  Öknens Ros VIP
Likväl som Sverige har den mest generösa flyktingpolitiken i Europa, har Sverige ett generöst straff även för grova brott. Jämför bara livstid i Sverige och USA, förhållandena i fängelse i de båda länderna skiljer sig markant.
2018-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström