Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

glimmerögon

Täljstenskaminen i stora rummet
den med glimmerögon
skrämde mig aldrig

Den andra på övervåningen
som matades med briketter
var oftast kall och ointressant

Men sovrumskaminen med sin
framåtöppnade käftlucka
lömsk opålitlig oroande
blev bara matad ibland

Varför märkte ingen faran
varför täppte ingen igen käften på odjuret




Fri vers av dorotea VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-03 14:23



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Oj oj här berättar du om din barndom i förtäckta ordalag. Stark text ur barnets perspektiv, det barn i dig som minns, ett barn som var skräckslaget och som ville ha haft det annorlunda. Fanns det ingen där när det begav sig, som kunde lyssna in din rädsla?
2018-07-19
  > Nästa text
< Föregående

dorotea
dorotea VIP