Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppbrott





Förändringens dag var kommen
allt var packat och klart

tanken hade funnits länge
vägt för och emot
tills det avgörande beslutet var fattat

kände både vemod och tillförsikt
inför det som skulle ske

med blandade känslor
flyttade han från föräldrahemmet
till en egen bostad




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2018-06-11 11:42



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En stor händelse i livet...bra beskrivet...
2018-06-16

  Ezmeralda VIP
Ja det kan kännas svårt att ta det steget. Har ett barnbarn som flyttat själv just nu.
2018-06-14

  Janina Kaminska
Att flytta hemifrån är en stor förändring. Du fångar så fint detta uppbrott.
2018-06-13

  Margit Grell
Uppbrott som leder vidare i livet..
2018-06-13

  Gunnel Eriksson VIP
En dag måste den unge bryta upp
och skapa sitt eget. Han kan ju komma och hälsa på. Dikten beskriver bra våndan i att ta beslut.
2018-06-12

    Peter Söderqvist
En stor och omvälvande händelse.
Du skriver så bra om vardagens stora skeenden som nästan inte märks av omgivningen.
2018-06-11

  StinaJ VIP
Liten blir stor, inte så lätt för mor. Känner igen mig så väl i denna text.
2018-06-11

  Maria Sundelin VIP
Det är alltid både och med stora förändringar
Kramar
2018-06-11

  DavidM VIP
Ömsint författat om detta skede.
2018-06-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Kanske ett av de största avslut man gör i livet. Att lämna barn- och ungdom efter sig och flytta hemifrån. Detta skriver du bra om.
2018-06-11

  Blomma-Stjärna VIP
inte så lätt - hemmet förändras när barnen blivit vuxna nog för ett liv hemifrån - inte heller för barnen är det lätt - men det nya är fullt av möjligheter

du skriver det bra!
2018-06-11

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2018-06-11

  överlevaren VIP
Igenkännande ord....bra skildrat!
2018-06-11

  Olof Lagerhorn VIP
Det komplexa och sammansatta i ett mänskligt skede fint gestaltat och återgivet.
2018-06-11

  Anya VIP
Hög igenkänningsfaktor. Det är med blandade känslor barnen flyttar. Men egentligen ska man väl vara stolt över att de fått vingar och luft under dem.
2018-06-11

  ULJO
Att släppa taget är som att dö en liten bit.
2018-06-11

  M.Eta
Tomhet och glädje blandat när barnen lämnar hemmet.
2018-06-11

  Feliaxel VIP
Alltid lika svårt att släppa taget
2018-06-11

  Poeten Salvador VIP
Distinkt
2018-06-11

  Öknens Ros VIP
Att skiljas är att dö en smula. Om så det är flygfärdiga barn.
2018-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP