Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skoskav



Jag är van vid att gå med skoskav
sa hon

rösten var irriterad och anklagande

funderade aldrig på
om hon gick med för trånga skor




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2018-06-15 10:56



Bookmark and Share


  DominiQueen
usch ja motsatsen till sund självbejakelse kan smaka bitter efterton och onödig smärta ... Varför liksom? Suveränt bra gestaltning.
Applåder :-)
Din vän D.
2018-06-26

  överlevaren VIP
Ja det kan man undra....hon kanske ville andra skulle gå på tå för henne!?
2018-06-23

  Gunnel Eriksson VIP
Fin illustration att man själv kan och
kanske bör ändra beteende.
2018-06-20

    Dan Myrbeck
Ja, man fastnar ju lätt i ett beteende..
2018-06-18

  Ezmeralda VIP
Jag måste le åt detta. Trånga och trasiga skor säger en hel del.
Så kanske man ändå kommer till insikt.
2018-06-18

  Blått Norrsken VIP
Skitbra! Att du får till det så bra.

2018-06-17

  Nils-Robert
Man ler :-))
2018-06-17

  Lars Hedlin
Insiktsfullt!
2018-06-17

  DavidM VIP
Tänkvärd liknelse i vardagen.
2018-06-16

  ResenärGenomLivet VIP
Bra bild på något som egentligen borde vara enkelt...
2018-06-16

    Peter Söderqvist
En text som lever. Trånga skor säger så mycket.

2018-06-15

  Blomma-Stjärna VIP
usch ja - så illa det kan bli - så fel vi kan ta - och plåga oss själva - och andra med! - alldeles i onödan!
Bra skriftat!
2018-06-15

  walborg
Gripande bild av fångenskap
2018-06-15

  M.Eta
Om man inte ser problemet kan man heller inte lösa det.Bra text.
2018-06-15

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och originellt om hur vi människor ibland förhåller oss till problem oss själva och andra.
2018-06-15

  KattenKin VIP
Fin metafor. Finns många med trånga... självpåtagna skor. Vill egentligen bara vara stor fast man är för liten. Sliten.
2018-06-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Offerkoftan var på. Man kan alltid skylla sitt elände på någon annan. Tänkvärt diktat. Man har ju faktiskt ett eget ansvar för sitt liv.
2018-06-15

  Cikoria Blå VIP
...hon ärvde sin kusins gamla skor,
hade en storlek mindre .. .

Dom text triggar igång fantasin.
2018-06-15

  Anya VIP
Jaa när man är mitt i livets svårmod kan det vara svårt att byta skor. Kanske fanns inte förmågan? Bra formulerat.
2018-06-15

  Fulbergarn
vissa vanor är
ovanor
2018-06-15

  Maria Sundelin VIP
En vanlig orsak till skoskav
Kramar
2018-06-15

  Niliboy
Träskor är bra mot skoskav!
2018-06-15

  Kungskobran VIP
Livet skaver i bland.
2018-06-15

  Öknens Ros VIP
För trånga skor har förstört många fötter och humöret likaså.
2018-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP