Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VEM VILL FÖDA EN HYENA?

 

Du trampar runt

som en hungrig hyena

 

bland skämda köttstycken

 

njuter av läckerbitar

när du ingående skärskådar

 

vänner och bekantas liv

 

frossar i deras sjukdomar

otrohet och skilsmässor

 

dina frågor avlossas

med en kulspruta

 

du naglar fast ögonen

vid mina förseglade läppar

 

i väntan på saftiga svar

på dina nyfikna frågor

 

mitt standardsvar är

som alltid att jag inte vet

 

och jag ler inombords

 

för alla svar jag har

men inte göder dig med

 

vem vill föda en hyena?

 

som aldrig vågar se

sitt eget jag i spegeln




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-06-20 17:02



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
"och jag ler inombords

för alla svar jag har
men inte göder dig med

vem vill föda en hyena

som aldrig vågar se
sitt eget jag i spegeln"

Bravo - i vers som i ställningstagande!
2018-06-21

    Sefarge VIP
Skvalerbytta bing-bång
går i alla gårdar. Slickar
alla skålar.Men inte den
som är tom?
2018-06-20

  Larz Gustafsson VIP
Curiousity killed the cat.
2018-06-20

  ResenärGenomLivet VIP
Ja då är det bättre att behålla svaren för sig själv...bra speglat...
2018-06-20

  M.Eta
Nyfikna människor är hemskt särskilt när man inte ser medmänsklighet i dem. Bra att inte bjuda på sig för mycket.
2018-06-20

  Marita Ohlquist VIP
Fy, sådana människor vill jag inte ha i min närhet!
Högaktar ditt sätt att vara, Bravo!
2018-06-20

  Peter Stjerngrim VIP
Sådana existenser önskar jag undvika om jag kan i mitt liv - råkat ut för ett antal genom åren och även om jag lämnat dem bakom mig och gått min egen väg med högburet huvud, så får jag bekänna att jag inom stundtals ännu känner av en del av de efterlämnade såren ... Egentligen är det ju nästan synd om dem som håller på så, men har lite svårt att likväl känna någon som helst empati för dem ändå ...
2018-06-20

  DavidM VIP
Viktigt och bra skriftat.
2018-06-20

  HenrysDotter
....och de är så lätta att genomskåda dessa hyenor..fast det är dem inte medvetna om själva..
2018-06-20

  ULJO
Svårt med människor som beter sig som hyenor. Föda dem, nej knappast.
2018-06-20

  Feliaxel VIP
Hyenor är värsta sortens människor
2018-06-20

  Öknens Ros VIP
har en hyena till granne, men vi umgås inte.
2018-06-20

  Judas Ekholm VIP
Finfint skaldat om asgamarna till "människor" - dessa asätare till humanspillning som lever genom andra personers olycka, medan de själv lever världens ofarligaste och pisstråkigaste icke-liv.

Gillar den skarpt! :)
2018-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP