Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det spelar tydligen ingen roll vilka som styr


Svenskt (s)tack(ars styre)


Nu ber jag er att lyssna på
en liten myras sång
Den myran lever i en stack
som är förfärligt trång
för vissa myror tar stor plats
och andra kastas ut
och åter andra får på nåder
stanna en minut

Det var en gång ett myrhem, ett
där alla hörde till
där allas trygghet var en rätt
från maj in till april
Där trivdes lilla myran vår
Hon stretade och drog
och tyckte allt att lotten räckte
utmärkt, så hon log

Men så kom myrteknikens tid
och hon blev utan jobb
Hon hade plockat stickor snällt
och stod nu mot en mobb
Den kallade sig Arbetsvän
och föreslog Fas 3
som lösning på det hemska brott den
genast fann sig se

September kom med nytt parti
för stack att styras av
Fas 3 som varit aktuellt
då skulle gå i grav
Men myrorna i deltidsjobb
snart lurades så grymt
på sin förtjänst, Fas 3 från graven
plötsligt hade rymt

Vår myras granne otur fick
med sjukdom i sin rygg
försökte gå till deltid ned
var aldrig arbetsskygg
Hon hoppades att återgå
till heltid någon dag
Förmedlingen fick spader, sporde
Vad var det för slag?!

Det kan dock värre gå ändå
om man är utskogsfödd
Små myrbarn skickas hem ibland
till stack som är förödd
Och kanske överlever de
men kanske inte alls
Så verkar myndigheters regler
när så ont befalls!

Nu hatpartisters roll i allt
vi osökt kommer till
Raljanta som de oftast är
nog får de som de vill
Man fjäskar för dem mer och mer
från flera andra håll
förbjuder sedan tiggarmyror
att få uppehåll

Den stolta stacken sträcker sig
mot molnen, höga så
Var solidariteten finns
det kan man undra på
Den lilla myran glöms av dem
som byggt med hennes strån
och stacken glänser med sin höjd, men
ruttnar inifrån.



17/6 2018




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-24 23:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väl formulerat runt frågan. Vem tillhör jorden? Och till det skulle jag vilja säga: Utanför Sankt Petersburg finns ett kärnkraftverk. Det är inte så många år sedan de hade en brand där. Havererar det kommer sannolikt 10 miljoner ryssar flytta in i norden. Och varför inte: jorden tillhör alla.
2018-06-25

  Blomma-Stjärna VIP
Åh guuud så braaaa sätt att med en myrstack och myror som bild och med flyt i rim och vers uttrycka vår alltmer inhumana tidsanda - jag hoppas det vänder snart !!!
2018-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP