Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OCH JAG INTE LÄNGRE ÄR HÄR

 

När du är här

 

skyndar tiden i sekunder

som en virvelvind

på en sandig trottoar

 

tills vi åter står frusna

med tomma händer

i avskedets minut


när du inte är här

går tiden sakta

i evighetslånga timmar

 

ändlösa tomma dagar

då saknaden ekar

månader i väntan på liv

 

när de små leker

syns de i framtidsljuset

vemodet dränker mig

 

åren tickar taktfast

en marscherande soldat

mot livets ovillkorliga slut

 

och jag inte längre är här




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-06-26 17:57



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja, sakta men säkert blir man äldre, å jag försöker träna minnet lite.
Men jag har ju Jesus som helar å läker!
Det är annars en högtidsstund när man är här å får försöka forma ett poem, det är genuin glädje för det mesta å något man saknar när man inte!
2018-06-30

  Stanley Rydell
Starkt och berörande skildrat om livets gränser och möjligen vad som överskrider / framtidsljuset. Andas både vemod och förtröstan.
2018-06-28

  Anya VIP
Tycker om den existentiella tonen. Jaa vi är här nu...och i nästa stund inte. Bra fångat.
Tycker särskilt om:
"när de små leker
syns de i framtidsljuset"

Framtidsljuset....så bra ord.
2018-06-27

  Rise Little One
Så skört är livet på jorden!
2018-06-27

  M.Eta
En berörande text!
2018-06-27

  ULJO
Du berör verkligen med denna text
2018-06-26

  Poeten Salvador VIP
Man har mycket lite kontroll över vad som sker i livet
2018-06-26

  Feliaxel VIP
Berörande läsning
2018-06-26

  Lottie Ålhed VIP
En meningsfull dikt fylld av sorg men också framtidstro
2018-06-26

  Marita Ohlquist VIP
Berörande vacker kärleksförklaring och vemodigt om att ingen lever för evigt!
2018-06-26

  Öknens Ros VIP
mycket känslor bakom orden, en längtan som känns evig.
2018-06-26

    ej medlem längre
Väldigt känslosam läsning om hur mycket en person kan betyda i ens liv. Elegant upplägg kring att finnas eller inte finnas till. Tack för en mycket fin text.
2018-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP