Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar. (Död utan vidare)

En vacker morgon, en strålande fantastisk dag.
Fina nostalgiska bilder, minnen utan undantag.

Försöker förgäves att inte längta tillbaka till förut.
Om han hoppar framför ljuset, väljer bort början mot slut.

Vadar ut i vatten, blundar och faller ljudlöst, andas kallt.
Onödig luft ersätts med genomskinligt flytande salt.

Sol som möter vågor, barndomsminnen, fötter mot sand.
Regression, vill tillbaka, blod blir hans reprimand.

Färger från forna dagar, en tid då ett leende var ljust.
Ärr från ett blad som skildrade hud, av smärta förtjust.

Piller till tröst, en lösning botar inte tusentals besvär.
En fantasi om en lycka, där själens välstånd är primär.

En sommar utan sjukdom, som ska vara lätt och inte svår.
Med enbart en skugga som skymmer solen, en sommar utan sår.




Bunden vers (Rim) av Negativum
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-28 00:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Negativum
Negativum