Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fråga som lätt kan besvaras med ett ja eller ett nej, en kort inlevelse för hur det känns när svaret blir det sistnämnda.


Älskar du mig?

En illa ställd fråga, apropå ingenting alls.
Bottenlöst självförakt, lekamens självmordsvals.

Dygder värda att bryta, för att uppnå ett överflöd.
Väl vald likgiltighet, att välja rätt och inte sin död.

Välj att blidka dåren, som bevittnar sitt förfall.
Skönheten räddar, förvandlar själen till kristall.

Obrytbar, dock kan tiden tänja dessa perspektiv.
Från odödlig till vanställd, att göra sig illa med kniv.




Bunden vers (Rim) av Negativum
Läst 256 gånger
Publicerad 2018-08-05 11:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Negativum
Negativum