Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag tänker åldras med huvudet högt.


Brudkrona

i skogen finns du
här är du fri
kvinnodräkten flagnar som gammalt ormskinn
han vill inte ha dig
ingen annan heller

i skogen skrattar du med ekorrrar
händerna vilar i mossan
kvinnonamnen ser ut som gamla winergum
eller för den delen döskallar av hallon och lakritz
"lilla gumman och snälla snygga du”
godis för män att tugga till förströelse


jag tror du är här
du är så trött och gammal
minst en miljon år
förföljd och förnekad din plats
snart mognar hjortronen ute på myren
då brukar du gå med korgen från krona till krona
lyckligt röda kinder
som om du gjorde något heligt eller förbjudet.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 556 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-28 19:47



Bookmark and Share


  Skogens Drottning
tack <3
2018-07-09

  Respons VIP
En plats och ett liv befriat från den unkna doften av manschauvinism. En längtansplats där kvinnor plockar hjortron med lyckligt röda kinder. Vilken befriande text!
2018-06-30

  ULJO
Fin mystik i din tect
2018-06-29

  Johan Strömstedt
En spännande text som rör sig mellan sagans värld och den verkliga. Lekfullt och sedan allvarligt. En mycket fin text!
2018-06-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Livskraft och kvinnokraft i tvinnad ordfläta, som man bara kan älska!
2018-06-29

  Stefan Albrektsson
Marvelous!! Helt enkelt rakt igenom marvelous!!!
2018-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP