Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan hemmet och jobbet

Jag brukar gå till jobbet. Olika vägar. Ibland under tågspåren, ibland över. Vilken väg jag än tar brukar jag kolla på blommor och försöka få ögonkontakt med dem jag möter. Det händer att jag får hej-kompisar, såna där som man hälsar på för att man gått förbi varandra nästan varje dag den senaste månaden eller så. Ibland stannar jag till nånstans på vägen till jobbet. Lämnar böcker på biblioteket. Köper snus. Pratar med någon bekant pendlare vid tågstationen. Plockar en blomma. Jag tänker nästan alltid på kaffe när jag går.




Fri vers (Fri form) av orbis tertius
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-30 22:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt vardagsnära diktande om det som händer när man tänker .
2018-07-01
  > Nästa text
< Föregående

orbis tertius
orbis tertius