Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hembygd

 

 

 

 

 

Där!

I skogen

Bortom stadens brus

Vid sidan av den vägen

Förbi vinteråker

Vårens, höstens

Sommarängars sus

 

Hans hem

I bortglömd bruksort 

Stå -

Med sin tövan

Och sin längtan

Att över honom rå

 

Nu åter

På väg mot drakars land

Dit -

Där också tiden

Själva skeendet går vaka 

Likt vår skyddsling -

Eaque creaturae

Bort vid porten -

Mot det inkognito, främmande

Färänderlighetens tand

 

Ja, denna

För de flesta

Ej förekomna plats -

Har omsides blivit grogrund

Just för honom -

Ett ställe att ta sats...

 

 

 

 




Fri vers av Densen VIP
Läst 284 gånger
Publicerad 2018-07-03 23:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Densen
Densen VIP