Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1942-1945


Boken, boken, BOKEN!

Jag läser boken A TOWN LIKE ALICE
en riktig bladvändare, av Nevil Shute!
Jag är på sidan 170 av 332...

Den handlar om kvinnor som blev
tagna som krigsfångar och fick
marschera från by till by i
många år, fick bära sitt
bagage som barn med
sig under färden...
Hemska saker
hände...

Så levande berättat tänkte jag
nu såg jag på sidan 333:
THE AUTHOR´S NOTE

Mrs J.G Geysel-Vonck at Palembang
in Sumatra was taken prisoner. She had
a baby six months old, in the years that
followed Mrs. G marched over twelve
hundred miles, carrying her baby...
They were 80 than they started
in the end of this vast journey less
than thirty of them were still alive!
Two of them was Mrs. G and her child...

Alltså allt är sant!






Övriga genrer av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-09 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt