Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månen på rätta stället

Mamma och hallonen är mogna
mamma är mest mogen och kan knappt stå upp
vi plockar bara de största drottningbären

Glesbygdstystnaden tonar ned tuppens galande borta vid kohagen
suger upp galandet i sin Juli-dästa-kropp

Jaget är en kostym av detaljer
de stora enkla linjerna sitter i hopkurade svarta klumpar och lipar åt mig
jag måste själv riskera livet för varje del av sanningen.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-07-09 12:19



Bookmark and Share


  Respons VIP
Du hittar de nya orden som känns så rätt. Som i glesbygdstystnaden som tonar ned tuppens galande.
2018-07-10

  Respons VIP
Du hittar de nya orden som känns så rätt. Som i glesbygdstystnaden som tonar ned tuppens galande.
2018-07-10

  Stefan Albrektsson
Fantastiskt - jag finner mig storleende, nästan fnittrig, mitt i det stora allvaret. Klockrena observationer i "glesbygdstystnaden" som "suger upp galandet i sin Juli-dästa-kropp" och hur "Jaget är en kostym av detaljer".
2018-07-10

  Nanna X
Du skriver som en målning, härliga färger och detaljer!
2018-07-09

    Lena Söderkvist VIP
Häftiga metaforer i stämningsfull dikt.
2018-07-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver som du målar! Ett härligt bildspråk!
2018-07-09

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som stimulerar tanke och känsla!
2018-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP