Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


De mäktiga i människans liv

 

Samvetet är mäktigt!
För de som bryr sig om

Sanningen är mäktigt!
För de som lever ett sant liv

Rättvisa är mäktigt!
Så länge den existerar på riktig

Orden är mäktiga!
För de som kan alfabetet

Hunger är mäktigt!
För de som dör av svält

Barnsligheten är mäktigt!
Så länge leker, lever man som ett barn

Drömmen är mäktigt!
Så länge pumpas den med liv

Livet är mäktigt!
För de som tycker om maktinnehav

Ensamheten är mäktigt!
För de som har mycket att sörja

Tiden är mäktigt!
För de som kämpar för sitt liv

Lögnerna är mäktiga!
För de som lever ett falsk liv

Förnekelse är mäktigt!
Hos de som har ett stort jag

Hämnd är mäktigt!
För de dess värdighet blev kränkt

Hatet är mäktigt!
Hos de som krigar och dödar för sitt hat

Gud är mäktigt!
Så länge INTE kräver han en helgkrig

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 134 gånger
Publicerad 2018-07-11 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP