Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eremiten

 

 

ner vid  bergets fot

en ensam människosjäl

han sonar sin bot

endast han vet skäl

 

i naturen han finner ro

i källan han släcker törst

han låter allt bero

ny dag är alltid först

 

sin föda han finner i skog och mark

att jaga och fiska är daglig vana

varje dag han ristar i bark

han följer årstidens bana

 

när kvällen sig tränger på

han filosoferar över livets gång

där han sitter i stugans vrå

kanske han sjunger en sång

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-07-12 18:13



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
man kan önska sig att leva ett sånt liv men inte kalla sig eremit!
Det har jag önskat mig många gånger då jag var nere

Men

Den äkta eremiten kan kännas genom att leva bland folk utan han ska ha intresse för livets nöjen och hur han hanterar hans reaktion för de nöjen som man utsätts för där finns allt utom det som gör honom kallas eremit

2018-07-15

  Fulbergarn
ja ibland vill jag lämna allt och bo vid bergets fot bara det finns en sjö

2018-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP