Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I de vackraste skogarna

______________________

I de vackraste skogarna

gömmer sig de elakaste trollen

Fällorna är förberedda sedan länge

Nu inväntar den hemska sagan

att få ett rejält fotfäste

 

Naturen gråter varje dag

Djuren letar vatten och mat

mer utsatta än någonsin

Fåglarna vet inte hur de ska kunna

överleva

Naturen är förgiftad

 

Många av människorna

tycks inte bry sig,

vill inte förstå,

att trollet är det allra minst farliga

 

Det är insikten och valet att blunda

som tar död på allt liv

medan trollen skrattar gott

gömda i de vackraste av skogarna

______________________

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-07-13 00:39



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Insiktsfull och bra!
2018-08-08

  Peter G VIP
Det verkar vara nåt i människans natur som gör att vi hellre stoppar huvudet i sanden, att vi väljer att blunda eller se bort hellre än att se sanningen i vitögat och försöka göra något åt problemet.
Den undermedvetna tanken måste ju vara att det som vi inte ser det finns inte.

förneka, blunda eller ljug så långt det bara går, när vi öppnar ögonen kanske problemet är borta, eller har vi gett bort det till våra barn?
i vår iver att inte se, att allt ska var som vanligt även när det inte är det.

När det gäller naturen behöver vi tydligen fler och större katastrofer för att våra ögon ska öppnas!

Mycket tänkvärd text du skrivit!

2018-07-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text!
2018-07-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Insiktsfull och tänkvärd är din fina text.
2018-07-13

  Blått Norrsken VIP
Jättefin och sann text.
2018-07-13

  Maria Sundelin VIP
Så sant så. Tror ett m istället för s hoppat in i första versens andra rad
Kramar
2018-07-13

    ej medlem längre
Ja så är det tyvärr!
2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP