Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GULLIG Syrendikt


breder ut mig och doftchockar alla i min närhet
jag är kär i himlen
jag är gräddigt vit
sagolikt lila
jag bräddfylld av tillit
jag är gungande vila

Vem älskar inte mig en försommarkväll?
jag suger i mig era blickar tills jag rodnar
låter mina knoppar slå ut
vill ge dig evigt skolavslut

Trygg bland mina syskon i bersåns gungande klasar
bolmande och rumlande som tåget Syren i extaser !

Skrumpnar sedan
blir brun på några dagar
tröttnat på humlornas håriga magar
klädd i hjärtformade löv står jag å tänker
en poetisk verkstad som i solen blänker








Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 559 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-17 11:26



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Sommaren talar, tycker jag det låter som. Härlig rimpoesi. Fin bild också.
2018-07-21

  Stefan Albrektsson
Börjar ju tämligen gulligt och levande sinnligt. Älskar bilden av syrenhäcken som tåg och strofens mumligt m'ande!!! Sista strofens vissnande och tröttheten på de håriga humlorna gör ju att det mörknar något, men får "gullighet" av rimmen.
2018-07-18

    Elisabeth Nilsson VIP
En helt underbar poetisk hyllning till den älskade syrenen!
2018-07-17

  Alysse VIP
Så ljuvligt skrivet!

2018-07-17

  Respons VIP
Gullig och välformulerad. Kändes som längesedan de blommade och spred sin väldoft.
2018-07-17

  HenrysDotter
Helt underbar! Dubbelapplåd!
2018-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP