Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som jag väntade i våras....


Från grå till vit

Jag väntar på vårregnet
som ska skölja bort vinterns damm och grus
från mina gator och mitt sinne.
Ett ljummet vårregn
mot asfalten och mot min hud
när jag vänder upp ansiktet mot himlen.

Ett lugnt och stilla vårregn
som faller ljudlöst, tungt och tryggt.
Varje droppe som faller på mitt ansikte
känns som fingrars lugnande smekning.
Jag känner ro, jag känner stillhet, jag blundar.

Droppen som landar på min underläpp
blir som en kyss från himlen
som får mig att le.
I mitt sinne och i min rabatt
börjar ett frö ändå att gro.
Det finns hopp, om liv och grönska
och att mitt sinne kan bli fri från oro.




Fri vers av Silverflowerpoet VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-15 19:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Poetiskt vackert skrivet
2021-11-10

  Lars Hedlin
Mycket bra text full av känsla som berör
2019-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Silverflowerpoet
Silverflowerpoet VIP