Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rikedom behöver fattigdom

Innanförskapsområden

KRÄVER

Utanförskapsområden



Innanförskapet

BEHÖVER

Utanförskapet


För att finnas


Lyxghetton

BEHÖVER

Lågstatusghetton


För att vara nya


Fina fasader

BEHÖVER

trasiga hem


för att synas

för att beundras


Rikedom

BEHÖVER

fattigdom


För att bli stråla

som en stjärna

mitt i natten


Själens rikedom

kan överleva

på bara kärlek

och stora drömmar


Kulturens skatter

kan överleva

på små hjärtan

och tysta dagar


Personlig guldkant

kan bli enorm

i sitt eget liv


Många söker andra svar

än bara guldet

Sen står dom där

med en påse sedlar

och utblottad själ


Rikedom

som inte är materialistisk

är svår att säga

svår att tänka

för dom flesta


Att slakta sina drömmar

och den man är

för att vinna priset


Det är det val

vi ofta får


Att döda sig själv

redan från början


för att långsamt

vinna kampen


Om en sak



som vi inte kan ha kvar



Det är det val

vi ofta har


redan från början


När vi blev en människa

här i världen


När vi föddes

med röda siffror

på ett papper




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 233 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-24 13:30



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Dom flesta grupper i samhället är nog flitigt hatade.
Från socialfall, förortsbarn, bidragstagare, arbetarklasslödder, lågutbildade landsbygdsbor. Till mer välbärgade grupper.

Att vissa människor har det bättre ställt än andra är nog svårt att komma ifrån.

Den här dikten var dock inte menad att peka finger eller säga att vissa grupper är bättre eller sämre än andra.

Blev riktigt överraskad att människor skulle känna sig utpekade.

Jag skrev främst om den sociala och psykologiska och ekonomiska realiteten bakom.

Men ändå är det svårt att komma ifrån att vissa grupepr av en rad anledningar har det betydligt bättre än andra.

Så är medelklassen kittet som binder samman samhället? Jag vet inte.

Som jag ser det så har arbetarklassen dragit ett rätt så stort lass.

Jag antar att dom flesta grupper har varit med om att bygga upp Sverige.
2018-09-24

    Sefarge VIP
Och den föraktade medelklassen
Limmet som håller Ihop
samhällsbygget
På gott och ont?
2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman