Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meningen med livet

 

 

 

om detta tvistar de lärde

det är fara på färde

människan lever ej som hon lär

med mycken möda och besvär

 

en del söker svar i religionen

enligt gängse traditionen

andra åt det ockulta sig ägnar

för dem detta är det som fägnar

 

många söker rikedomens skatt

av detta någon kan bli besatt

den som inga pengar har

uppskattar det som blev kvar

 

vissa lever ljuva livet

men det är ej givet

andra asketer blir

kanske dricker elixir

 

andra i naturen finner

porlande bäcken som rinner

i stadens sorl och brus

många tar sig ett rus

 

att söka mål och mening

att hitta en förening

är lättare sagt än gjort

ty livet är ju så kort

 

att göra det som känslan säger

att inte svänga när det väjer

ta vara på livets goda

även om du gör en och annan groda

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-27 12:37



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Livsvisdom i tänkvärd text!
2018-07-27

  Fulbergarn
Man vet ju aldrig vad livet bjuder på, men nog hoppas det groda
2018-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP