Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FISKAFÄNGE - tanka

Välförtöjd eka

vilar vid gisten brygga

utfört dagsverke

på durken ligger  näten

aborrar i dödsryckning




Bunden vers (Tanka) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-08-06 18:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra beskrivit
2018-08-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag lägger inga aspekter på själva skeendet. Det är en bild jag skriver. Som kan vara verklighet. Några pekpinnar om hur man behandlar fisken ger jag inte. Vad jag tycker är oväsentligt. Lika lite som att ge synpunkter på en som valt att vara vegan, fast jag inte är det själv.



2018-08-08

  Annika Persson
Jag beskriver även vad fiskaren borde göra, vilket skulle bli ett värdigt avslut på dikten, men sådan insikt är kanske tabu, men inte låta aborrar lida.
2018-08-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag vill poängtera att jag inte är fiskaren. Jag beskriver bara en situation i japansk tanka-form. Själv har jag aldrig fiskat. Att vara fiskare är ett yrke, som alltid funnits.
2018-08-07

  Larz Gustafsson VIP
Med all respekt skulle jag nog vilja påstå, att fiske med krok är djurplågeri.
Jag har lagt av med det.

2018-08-07

  Annika Persson
Dagsverket är inte utfört.
2018-08-07

  Annika Persson
Tortyr att låta dem ligga så, eller hur?
Vet hut.
2018-08-07

    Sefarge VIP
Verkligen symbolisk Fiskarfänge!
Som väljarnas uppdragna
röster snärjda i
Partiets
garn?

2018-08-06

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlat, ser bilden för min inre syn!
2018-08-06

  HenrysDotter
Så enkel och fin!Ser bilden framför mig.
2018-08-06

  Niliboy
Ja, det verkar finnas fisk. Ja med nät är det nog lättare! Roligt!
2018-08-06

  Öknens Ros VIP
Bilden av fiskarens vardag.
2018-08-06

  Poeten Salvador VIP
Sommarbild
2018-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP