Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en dag

 

Hon sjunger i dur och dovaste moll
morgonens rodnad hon höjer tonen
sen vaknar solen rund som en boll
den håller sig fast uppe på tronen

bladen rullar sig och faller mot mark
frukten är torr som russin mot jul
grenarna hänger när torkan är stark
plommonens skal är skorvig och ful

näckrosens blad drar sig mot skyn
när vattnet sinar och blommorna dör
grodan har funnit sin plats i dyn
stannar där tills den kvällstonen hör

tomaten rodnar och bladen är gröna
smaken är söt och skönt varma i solen
om aftonens plockas morot och böna
och nakna vi badar i svalkande poolen 

 

 

©tk.

 

 




Bunden vers (Rim) av thyra
Läst 326 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-02 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra