Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjärnbilder

Jag bär mina brustna kärlekar på utsidan. Som en skattkarta över mitt kärleksliv. Över min kropp varje punkt en kärlek, en historia.

De formar stjärnbilder, stjärnhimlar, universum, av sådant som betytt.
Emellanåt går de in i varandra, nästan så att de blir ett, en del av en helhet. Det kanske de är.

De leder mig vidare, nya stjärnor som ständigt föds. En stilla explosion, en stum smärta. Ständig rörelse framåt, och bakåt. Vissa stjärnor besöks igen, ristas in starkare och starkare tills huden nästan går sönder.

Vi kan inte fortsätta utan att jag går sönder. Och kanske han. En udd som går av. En smak av salt.

Hans rynkade panna. Hans ogillande blick. Frenetiskt försöker han sudda ut alla stjärnor som inte är hans. Fast hans är den som lyser starkast. Sandpapper mot min hud tills pärlor av blod sipprar fram. Men sandpapper hjälper inte. Inte tårar. Inte laser.

Permanenta. Vattenfasta. Omöjliga att dölja följer de mig kärlekshistoria till kärlekshistoria.

På natten när jag inte kan sova, när himlen är som mörkast, följer jag konturerna med fingrarna, finner tröst i allt som betytt, och allt som kommer betyda.




Fri vers (Fri form) av isa_stardust
Läst 465 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-03 21:02



Bookmark and Share


  Elin Holmsten
Starkt. Vackert bildspråk
2021-11-30

  Vind
Fina ordföljder, språket flyter lätt. Gillar idén om "astronomiska resor" över huden.
Och kanske söker diktjaget någon som kan visa nebulosors, spiralgalaxers och stjärnsvärmar färd över mellangärdet...
2018-08-05
  > Nästa text
< Föregående

isa_stardust