Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skog kan verkligen ställa till ett elände. I fallet ifråga det var älskogens heta och starkt brinnande låga. Har ibland 'gått miste om tillfället', och insikten om det har fått mig att känna striden inom mig, mellan saknad och lättnad.


Relation till reflektion




En lektion i vad som händer då ett ljud blandar sig in i... händelser vilkas utveckling och efterföljd ibland ser fortsättningen av, annars inte.

Blev så upphetsad då fröken (en något gammal benämning om ogift kvinna, därför saknar bäring till att något senare beteckna kvinnor och män 'magister' som lärare i skolmiljö) sig begav att ge sig hän. Gav små gnyende ljud sig ifrån. Lät hästen riva ett hinder eller två av att ha hört ett plötsligt. Hade de varit i skogen, det kunnat vara en kvist. Men som det var på landet och krogen, blott det nog var någons knä eller vrist.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-06 22:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP