Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

More / Havet

 

 

More govori, 

Otkriva svoje tajne 

Onom tko ga u tisini 

Strplijvo i pomno slusa

Povrsina mora zrcalo je

Na kojem sve se vidi  

A na njegovo dno kad postane teska

Sidri se ljudska dusa 

 

Volim more kada miruje  

Kada bijesni i kad se ljuti, 

Volim ga kad place i tuguje

Kad je umorno i kad suti 

 

Volim more, tu ogromnu snagu i moc

Tu dubinu i njegovu beskrajnost

Volim tu siroku plavu tminu 

Tu tajnovitost, samozatajnost

 

Volim more, tako nestvarno lijepo 

Tako izravno, nesputano, besramno

Obozavam tu slobodu koju mi nudi 

Bezuvjetno, totalno  

 

More govori,

Otkriva svoje tajne... 

 

Havet talar,

Avslöjar sina hemligheter 

För den som lyssnar noga

När det blir tyst och lugnt

Havets yta är spegeln

Där allting syns

Och på dess botten ankrar själar

När de känner att är för tungt

 

Älskar havet när det vilar

När det rasar och dess vrede stiger

Älskar när det gråter, när det sörjer

När det är orkeslöst och när det tiger

 

Älskar havet, dess enorma styrka och kraft

Älskar hur det slår mot klippor, glider in i varje vik

Älskar dess oändliga djup, 

Dess blyghet och dess stora mystik 

 

Älskar havet, så overkligt vackert

Så rakt, så skamlöst, hämningslöst

Avgudar friheten som det erbjuder 

Så totalt villkorslöst 

 

Havet talar,

Avslöjar sina hemligheter...

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Onomatoprofet VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-23 16:56



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Underbar !
2018-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP