Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orkester och champagne I

Titanic
Isberg
Boom

Böljorna slog in
Obönhörligt

Skeppet skönk
Orkestern spelade

Världens modernaste osänkbara skepp

Musiken, språket
Polerar, glattar över
Vi ser på varandra
Förbi varandra
Dansar, pratar, tänker

korta förtvivlade tankeskär

Är det så
Verkligen
Ska vi sjunka
Sjunker
Skall ha sjunkit
I morgon
Är vi borta

Mer champagne?
Vi bjuder
Vad ska vi annars göra med den
Vem kan dricka den i övermorgon

Världens modernaste osänkbara skepp
Skeppsbruten modern värld
Driver hjälplöst vidare

Vi ser på varandra
Förbi varandra
Ser på vädret
Storm, hagel, värmeböljor, torka

Dansar, pratar, tänker

korta förtvivlade tankeskär

Är det så
Verkligen
Ska vädret vara så här
Ska vi sjunka
Sjunker
Skall ha sjunkit

Musiken spelar
Vi pratar om vädret
Tidningarna pratar om klimatet
Men dom kan nån annan läsa

Gratis wifi?
Vi bjuder
Vad ska vi annars göra med musiken
Vem kan lyssna i övermorgon




Fri vers av Ordforskaren
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-15 02:37



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Människan har en skrämmande tröghet!
2018-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Ordforskaren