Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fem år

Det sägs att det finns faser. Att dagen du fyller fem år ska du gå in eller ut ur en sådan. Jag minns inte vilket.

Jag läser böckerna och tänker att alla de faser som beskrivs, som ska ingå i en barndom, tar du dig igenom på en dag.

Dina höjder lyfter mig till storhet, dina sänkor drar ner mig till oigenkännlighet. Du tar fram ytterligheterna i mig. Vi gör en ny resa varje dag och jag hoppas att jag lyfter dig som du mig.

Dagen är här, du blir fem år. En bråkdel av ditt liv, och ändå hela ditt liv. Fasen som du ska gå in eller ut ur, den har du säkert redan passerat.




Fri vers av emilou
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-21 05:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

emilou
emilou