Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan i slöja

 

 

helklädd i svart med slöja

endast ögonen synliga

hon på huvudet böja

bort från andra vanliga

 

det är håret som ska döljas

för att ej männen locka

för att kvinnan inte ska följas

de slipper män som pocka

 

men det är fritt fram för kvinnan

att flirta med vem hon vill

med hjälp av ögonhinnan

det är bara att säga till

 

med blickar hon talar

får kontakt med män

trots sina sjalar

hon hittar en vän

 

varma ögon, kalla ögon

blicken säger allt

de med stolthet går

vet vad de får

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-25 10:11



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Muslimska män och kvinnor är också människor med känslor, där hjälper inga slöjor. Kvinnor får inte gå ut själva utan manligt sällskap. Tänk om där känslor uppstår? Ävenså förekommer prostitution i muslimska länder. Det är dubbelmoral att förneka faktum.
2018-08-25

  alicja lappalainen VIP
En muslimsk kvinna sänker blicken när hon pratar med mannen, särskild en äldre religiöse mannen. En man stirrar inte på en främmande kvinna han möter utanför hemmet.
2018-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP