Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Val

Vem är jag att döma
dina livsval och dina samvetskval

Vem är jag att döma
vad du gått igenom
och hur du tagit dig igenom
allt jag inte har någon aning om

Att försvara min rätt till en röst
är min rätt
Att försvara din rätt till en röst
är min skyldighet
Att motsätta mig röster
som vill ta ifrån oss våra röster
är mitt imperativ

Visst faller jag i fällan att döma
och jag saknar ibland ödmjukhet

Men ett system där endast vissa röster räknas
multiplicerar detta fördärv

Endast ett system där alla röster räknas
kan söka förståelse,
jämställdhet
och respekt
mellan jämlikar
– bortom våra domar






Prosa av underpseudo
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-25 19:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och jag motsätter mig de fascister som vill hindra människor från att INTE rösta.
Jag har redan fått fler med mig som rivit sina röstkort, precis som jag gjorde.
2018-08-25
  > Nästa text
< Föregående

underpseudo