Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Destination Prag

 

Till dags dato i denna augusti
besökt stad jag upptäckt lust i
den äldre tjusiga arkitekturen
speglar så även arv i kulturen

staden fått lång brokig historia
med stupad soldat in memoria
mången gång stred för existens
styrts av många olika excellens

i trettioåriga krigets sista batalj
Königsmarck ej fick nån medalj
Svearna besegras vid Karlsbron
i slag om på vad tvingas ha tron

roffar då istället slottets skatter
dock efter flera nutida debatter
anspråk göres på Böhmens ting
Tjeckien åter vill ha första tjing

 

 




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-30 19:11



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
År 1648 snodde Königsmarck & c:o Silverbibeln och Djävulsbibeln, finns i Uppsala respektive Sthlm, dessa vill tjeckerna gärna ha tillbaka och det kan man ju förstå men krigsbyten brukar väl sällan lämnas tillbaka
2018-08-31

  Fulbergarn
Tjusiga rim
och en liten historielektion
2018-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP