Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Semesterminne (2)






Från Israel tog vi en dagstur till Jordanien
för att besöka den gamla staden Petra

det spända läget mellan länderna var uppenbar
bussbyte vid gränsen

in i Jordanen gick det ganska bra
svårare var det att återvända till Israel

sju kontroller skulle passeras

varje gång skulle passen visas
frågor besvaras
och en speciell lapp stämplas

vid den sista kontrollen
räknades stämplarna
och att dom var i rätt ordning

efter en stund kom den sjunde på plats
övergången var godkänd


















Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-09-05 11:23



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ja mycket med det jordiska....
2018-09-15

  Lars Hedlin
Tack för att du delar med dig!
2018-09-10

  Olof Lagerhorn VIP
En regions historia och kultur skickligt reflekterad i en mångtydig scen.
2018-09-06

  Gunnel Eriksson VIP
Och där sitter vi blåögda turister.
Bra beskrivning.
2018-09-06

  Blomma-Stjärna VIP
spännande marker du besöker i dessa långliga tider av "spänt läge" - - - och jag tänker att det var p.g.a. förintelsen som västvärlden gav judarna " eget land" - och vi tänkte inte närmare på att det redan var bebott av palestinier som hade en helt annan religion och kultur! - fast egentligen passar deras dans och musikspråk förträffligt tillsammans!
2018-09-05

  Respons VIP
En bister vardagsbild.
2018-09-05

    Peter Söderqvist
Berättelsen ger en vardaglig bild av den spända situationen i området.
2018-09-05

  M.Eta
Kul att du delar med dig av dina semesterminnen.
2018-09-05

  StinaJ VIP
Vilken spännande resa till ett fantastiskt resmål. Mycket byråkrati ett minus, men de historiska platserna du besökte är ett plus.
2018-09-05

  Ninananonia VIP
Känslosamt laddat ögonblick... bra skrivet
2018-09-05

  ULJO
Vilken resa
2018-09-05

  Maria Sundelin VIP
intressant
Kramar
2018-09-05

  limerick
Härligt reseminne men man måste räkna med byråkrater överallt.
2018-09-05

  Fulbergarn
du åkte till sådana platser jag vill se
2018-09-05

  Öknens Ros VIP
Märkligt hur människor bygger upp murar, både fysiska och människor sinsemellan.
2018-09-05

  Feliaxel VIP
Tur att allt gick bra
2018-09-05

  Kungskobran VIP
Suck
2018-09-05

  Niliboy
Ja, lite får man försöka när man beträder helig mark! Ha ha
2018-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP