Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mästare på att dölja

Maskrosbarn - mästare på att dölja
Jag minns dagar från ungdom
- fan jag var Rebell
Spotta och fräste på snuten
- jag var nog inte så snäll

Bar på fruktansvärd aggression
- och smärta
Betongbarn, maskrosbarn
- det var mycket som tyngde mitt lilla barnahjärta

Jag var osynlig för vuxna
- försökta ta mig en plats, armbåga mig fram
Skolka från skolan, var tuff
- men fan jag var så ensam

Förlorade barnår känns det som
- var en extramamma hemma
Bakade, lagade middag, tvätta och handla
- samtidigt ljöd min rebelliska tonårsstämma

Har upplevt mycket som barn ej ska göra
- trauman som är svåra att lyssna på och höra
Men minns även bra dagar
- från sommarlovslediga dar
Var ute och lekte på äventyr
- jag har ännu busskortet som minne kvar

Ingenting, absolut ingenting var mitt fel
att jag växte upp i en miljö,
som var kaos till stor del
Jag var bara barnet,
och skall ej läggas till ansvar och last
En tonårsrebell med skinn på sin näsa,
växte upp för fort i all hast

Känns konstigt att säga "på den tiden",
men det var de facto så
Ingen såg oss som var i utanförskap,
Maskrosbarnen - mästare på att dölja det som skäms -
som inte syns direkt utanpå

 

Bild hämtad i Facebooks nyhetsflöde. Upphovsman okänd (för mig iaf). 

(repris 2016)




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-07 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale